Fotografie - meer dan een hobby

Exposure

Dat is wat je als amateur fotograaf zoekt. Exposure. Je wilt graag dat mensen jouw werk kunnen bewonderen.
Daar zijn tegenwoordig natuurlijk vele mogelijkheden voor. Denk aan een eigen website, Facebook, Instagram, Pinterest enz. enz.
Genoeg mogelijkheden om jouw naam te verspreiden.

Ook als fotoclub, zelf ben ik lid van Fotoclub De Phoenix, kun je van deze social media kanalen gebruik maken om de club te promoten en de mooie werken van de leden onder de aandacht te brengen.
Echter ben ik van mening, en dat is misschien een conventionele mening, dat je als fotoclub de werken van jouw leden pas echt goed tot zijn recht laat komen in een echte expositie. Dat is de juiste exposure!

Via mijn werk ben ik in contact gekomen met de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen. Zij wilden graag dat het World Port Center in Rotterdam onderdeel zou worden van de Dakendagen 2018. Met medewerking van de eigenaren van het gebouw is hier toestemming voor gekregen.
In overleg met de organisatie van de Dakendagen heb ik Fotoclub De Phoenix genoemd als mogelijkheid om een tijdens dit event een expositie te laten organiseren. Hierdoor kunnen de bezoekers van de dakendagen het fotowerk van de fotoclub bewonderen wanneer zij op de mooiste locatie van Rotterdam terecht komen.
De organisatie was hier direct enthousiast over en zo werd al heel snel de beslissing genomen dat we aan de slag konden.

Binnen de fotoclub was dit wel even schrikken, normaal gesproken neem je ruim de tijd om een expositie voor te bereiden en nu moeten we dat in een paar weken doen. Een forse uitdaging die we uiteindelijk met zijn allen zijn aangegaan. Inmiddels wordt er heel hard gewerkt aan de samenstelling van de expositie en natuurlijk ook de promotie blijft niet achter.

facebook-promo - expositie_001Insta promo_001

In dit geval heb ik zowel Facebook als Instagram gebruik voor de promotie van dit event. Via deze kanalen worden door het delen en liken van de berichten behoorlijk veel mensen bereikt en dragen we op die manier bij tot een hoger bezoekersaantal van de Rotterdamse Dakendagen.

Uiteraard krijgen ook de leden de gelegenheid om de expositie te bezoeken. Dit gebeurd op een besloten bijeenkomst waar alleen genodigden toegang krijgen tot de expositie. Heb je interesse kijk dan op de site van de Rotterdamse Dakendagen en koop online je toegangsbewijs voor een prachtige highrise tour gecombineerd met een foto expositie.