Fotografie - meer dan een hobby

Even bijwerken

Zo daar ben ik dan weer. Een hele drukke periode achter de rug op werk, met tennis en de fotoclub. Nu maar eens even voor gaan zitten want er moet inmiddels weer gewerkt worden aan de foto's voor de opdrachten van de fotoclub. Leuke uitdagingen weer.

In mijn laatste stukje heb ik genoemd dat de workshop bracketing er aan zat te komen. Vandaag alweer precies een maand geleden alweer. Wat een geweldig leuke er leerzame avond is dat geweest. Helaas zat het weer niet helemaal mee, maar we hebben wel kunnen genieten van een prachtig uitzicht en lekker kunnen oefenen. Een paar van de resultaten kun je terugvinden op de pagina met recente foto's.
Het leuke is nu wel dat er door deze workshop meerdere mensen uit de fotoclub enthousiast geworden zijn voor avondfotografie. Daarmee konden we heel makkelijk een werkgroepje vullen. Dat paste helemaal in het programma van de fotoclub. Inmiddels zijn we al twee keer op stap geweest met een deel van de groep. Door omstandigheden konden een aantal leden er niet bij zijn. Dat mocht de pret echter niet drukken en hebben we met een viertal fotografen twee prachtige fotolocaties bezocht en hebben daar met veel plezier onze plaatjes kunnen schieten.

De eerste locatie was op de Westerkade in Rotterdam. Met uitzicht op de Kop van Zuid, de Erasmusbrug met daarachter de Hef en de Willemsbrug, gecombineerd met een mooi ondergaand zonnetje geeft genoeg mogelijkheden tot prachtige plaatjes. Als afsluiting hebben we nog even een kop koffie gedronken bij Loos.


werkgroep avondfotografie aan de slag

De tweede locatie was op het dak van het Adriaan Volkerhuis aan de Oostmaaslaan in Rotterdam. Een locatie waarvandaan nog niet zo heel veel foto's gemaakt zijn, dus dat maakt het extra leuk. Ook hier hebben we van een prachtige ondergaande zon mogen genieten hetgeen ook weer geweldig mooie plaatjes heeft opgeleverd. Natuurlijk hebben we zoveel mogelijk van de beschikbare tijd gebruikt om zoveel mogelijk mooie plaatje te kunnen schieten. Een deel daarvan kun je op andere pagina's deze site terugvinden.
De komende week gaan we tijdens de clubavond de resultaten bekijken van de workshop bracketing. Ik ben heel nieuwsgierig naar de resultaten van alle deelnemers.
Tot snel maar weer.