Fotografie - meer dan een hobby

April 2018

Landschapsfoto's scherper - tips

Net als elke foto moet ook de landschapsfoto scherp zijn, alleen is het bij landschapsfotografie belangrijk dat de foto scherp is vanaf de voorgrond tot aan de horizon.
De compositie en de sfeer mogen dan wel helemaal goed zijn, als de scherpte niet goed zit zul je uiteindelijk de foto in de prullenbak van je computer laten beëindigen.
Een beetje zoek en leeswerk leverde een aantal tips op die ik graag met jullie wil delen. Read More…

De Nacht van de Vluchteling

Deze keer géén Blog over fotografie, mijn portfolio en websites. Deze keer wil ik jullie aandacht vragen voor iets heel anders.

Er zijn wereldwijd nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest als op dit moment. Meer dan 65 miljoen mensen hebben alles achter zich gelaten vanwege oorlogen, onderdrukking of conflicten. Op zoek naar een veilige toekomst. Zij hebben dringend hulp nodig. Hulp met schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medische zorg.
Read More…

Twee maal eerste in één maand!

Sinds een paar maanden ben ik lid van Fotoclub De Phoenix uit Rotterdam. Een fotoclub met circa 30 enthousiaste amateurfotografen. Binnen deze club worden verschillende activiteiten georganiseerd met betrekking tot fotografie. Naast doe-avonden, workshops en soms externe sprekers worden er onder meer een clubcompetitie gehouden en wordt er een foto van de maand gekozen. Read More…